Followers

BB Cream....is it good?

Hi dear....


dah lama kan heboh psl bb cream ni kan...tapi saya bru je tahu n baca detail tentang bb ni since last week....haha...mmg xupdate btul...padahal sblm ni ade je nmpak ttg produk dr korea ni..dah banyak blogger cite and ade yang jual produk ni tapi saya buat dek je...but since i read about it...and mcm tergoda skit la dengan benefits dia...ehem...tangan ni trsa gatal plak nk membeli....


ni la bb cream aka blemish balm


copy from mr Google~bb cream




pic by Mr Google~another brand for bb cream





copy from Mr Google~ mcm xcaya kan..huhu
miracle is it?



tapi..betul ke ia memang berkesan...ok..to kawan-kawan yang tak tahu lagi...sedikit info...bb cream stand for blemish balm cream. its just like foundation...'just like' but actually...not all but some of it...it has 'miracle thing' in its ingredients yang boleh heal our skin...bb cream ni dcpta utk mereka yang baru buat rawtn laser surgery...kirenye mcm continuos treatment after laser surgry la....mmg direka cipta dr doktor yang bertauliah...tapi skrg ni sbb kesan dia sgt baik dlm industri kecntikan..so diorg dah komersialkan...jadi..bila dah dikomersialkan...bykla jenama yang ada...bertebaran di sana sini..jadi kita sebagai pengguna...mstila dah cnfius...nak gna yang mna satu kan...owh..lpa nak bgtau...bb cream ni bukan brand tau...jenama cream ni...tapi mmg nma dia bb cream..jnma plak..mmg ad byak..contohnya mcm skin food, mischa, etude and skin79....so...sy xtahu dah nk plh yang mna satu....huhu...kalau sape yang ade information regarding this bb cream ni..share la dengan saya ye...tQ


















3 orang nak bagi idea:

  1. wahh..nampaknye ku lagi outdated..langsung xpenah tau pasal BB ni..kalau fizah tak share kat sini smpi tua pun tak tau agaknye..hehehe

    ReplyDelete
  2. kina penah pakai bb cream..yang kaler pink..tp bukan kat ats tu..jenama skin79 gak..

    ReplyDelete
  3. Anne: hihi....sharing is caring dear...saya pn bru nk try2...tp duk usha dr online seller la...nnt kalau ok..say post kt cni k..anne xnak cuba ke ;)



    Kina: awk pkai yg hot pink tu ke?mcm best je tgk...cmne?ok x?share la skt kina ;)

    ReplyDelete