Followers

Dunia hari ini...ish...ish...

Salam.


hi there....its been ages since i wrote in this blog. Please dont confused...since hari raya, saya buat auto-published...so that my blog xdela semak samun....sunyi sepi je...then...here...saya mula menulis lagi..menulis la sangat...


wah...banyak sgt things to share with u guys....banyakkk....and a lot of things happen recently kan....dengan kes pembunuhan yang AMAT kejam itu...then pembakaran Al-Quran and not to miss...keadaan pergolakan politik di negara kita...tapi saya xnak la ulas psl bab yang ketiga tu....not my interest la...


berbalik pasal kes pembunuhan tu...Ya Allah...sangat menakutkan...tak sangka..ada lagi manusia yang berhati haiwan...pentingkan duit jer...actually, saya memang mengikuti kes jutawan kosmetik ni...since dia dilaporkan hilang....time berita utama dulu, anak dia kol buat laporan polis kata mak dia x balik rumah...saya ingtkan mcm main2 je la...konon nak buat publisiti *uwaa...tak baik betul...bersangka buruk je....maap ye*

then bila dilaporkan smpai tiap2 hari....hrp2 diorg dptla kembali dengan selamat...time tu kita kan nak raya...mst sedih xdpt beraya dengan org tersayang...last2...dpt tau diorg dah kna bunuh...mmg sukar dipercayai...tapi apa2 pun...doakan yang terbaik untuk keluarga msing2.harap mereka dpt lalui semua ni dengan baik...bca kat paper, keluarga diorg pn dah redha dengan apa yg berlaku.harap2 mereka akan trus kuat.


pastu kes psl pembakaran Al-Quran...pergh..ini memang panas...sesuka hati je nak bakar al-quran...saya ade bca paper ttg seorang peg penyelidik kat u mna tah...kt austrlia if tak silap...trlupa lak...dia ni bukan kristian...mcm free thinker kot....sesuka hati buat video bakar al-quran n bible...pastu post kt u-tube...which 1 is best....bakar..haihh...xsnggup nk sebut byk kali....tp video tu dah xblh tgk...apala nak jdi dengan dunia ni..psl Al-Qaeda....semua umat Islam terkena tempiasnya...


tak taula apa nk jadi dengan dunia sekarang...smlm bru bca paper....ada org buat panggilan palsu kata ada bom kt menara eiffel...adeh....dlm hti ni...duk berharap jgk...jgnla betul...hajat di hati...teringin nak g menara eiffel....bila tah...jgnla sapa2 yang berhati busuk tu pg bom....1 of the 7 wonders tu.....



harap2 malaysia sentiasa aman walaupun pelbagai kontroversi melanda...














0 orang nak bagi idea:

Post a Comment