Followers

Epal yang isinya merah




Salam.


Hi readers....u guys...pernah tak kawan-kawan semua dengar epal merah? ni saya jumpa satu blog yang sangat berguna time saya blogwalking...banyak info dalam blog dia (promote jap-ada link kat bwh post ni)...For sure, mesti pernah dengar kan...tapi...wait....epal yang isinya MERAH...pernah tak anda semua tengok?Mungkin ada yang pernah dan mungkin ada yang tidak kan...Meh saya nak tunjuk...













ni isinya....merah bukan....


Fakta tentang epal merah ni :

Asal : Bakran, sebuah kampung yang terletak di wilayah Semnan, 70km dari Shahroud Iran
Merupakan tanaman tradisi penduduk kawasan perkampungan itu, berusia lebih dari 150 tahun.
Tinggi anti-oksida
Dieksport ke UK mulai 2010

Rasa epal ni takla manis macam epal merah yang biasanya kita makan tu tapi masam macam epal hijau dan ia kaya dengan anti-oksida (macam kopi/nescafe pulak).

Kebaikan anti-oksida : Mengurangkan risiko penyakit kanser dan tekanan darah tinggi. Malah direkodkan bahawa penduduk di kawasan Bakran memiliki statistik tekanan darah tinggi terendah.



credit to Billy Info







0 orang nak bagi idea:

Post a Comment