Followers

Insomnia

Salam.





Saya memang susah nak tido sejak dulu lagi. Ditambah pulak dengan ke'gian'nan saya untuk minum nescafe setiap hari...setiap malam. Tapi tak taula saya ni ada insomnia ke tak...Sebab bukan tiap-tiap malam pun...Tapi at least dalam seminggu, memang ada hari yang susah nak tido...
 
Walaupun ada orang yang kata, even diorang minum nescafe malam-malam, still boleh je tido but then for me, it turn to the other way, saya memang susah nak tido. Semalam gatal je nak minum nescafe. Dua gelas pulak tu.

Hehe...mula-mula nescafe O, then teringin la pulak nak minum nescafe susu panas time nak tengok cite kat tv. Kan rasa best je.relax la konon....So saya pun buatla. Dalam hati berkira-kira jugak, ni awal lagi ni..baru pukul 9, boleh je aku minum.


Sekali...huwaaaa....memang tak leh tido. Pukul 11 dah masuk tido. Pukul 3 baru boleh tido.Golek-golek je atas katil. Mencik tol...bila time awal pagi, kadang-kadang benda yang tak sepatutnya kita fikir, mesti ada je kat fikiran....

Actually 2 hari lepas, jumpa my junior kat UTM. Dia jadi macam mangsa banjir jugakla so dia menumpang la kejap kat umah saya. Macam-macam citer yang dia cerita kat saya. Ditambah pulak dia dah jadi warden asrama, apa lagi, korang boleh teka la kan...apa yang boleh dikaitkan dengan asrama dan student...hantu la...kan benda-benda halus macam ni ada je sekeliling kita tapi member saya ni dia citer yang tempat asrama dia tu, di sebelahnya adalah kawasan bunian. Baru-baru ni je berlaku kejadian histeria. Ya Allah... macam-macam la dia cerita. Dia yang nak tolong student pun turut 'terkena'. Saya dah dapat imagine macam-macam. Dahla dia tido sekatil dengan saya, so semalam masih berfikir tentang benda tu. Memang tak nak fikir tapi biasalah, benda tu akan sentiasa je berlegar-legar kat fikiran kita kan...Susah sangat nak tido...







Korang ada cara tak nak bagi mudah tido...selain makan pil tido la...huhu...

Tolong saya...huhu ='(















5 orang nak bagi idea:

  1. senan je. cari buku sejarah atau buku biologi

    ReplyDelete
  2. herm...cik shabah pun ada masalah yang sama gak ngan fizah.susah sgt nak lelap waktu malam.pe yang cik shabah buat adela,sibukkan diri ngan macam2 keje pada waktu siang.then bila malam tu,badan rasa letih/penat dan secara tak langsung akan buat cik shabah tetido lena sampai esok nye.gudlak eh,ngeh3 =)

    ReplyDelete
  3. bace bku sejarah gerenti leh tido..hehe

    ReplyDelete
  4. bace bku sejarah gerenti leh tido..hehe

    ReplyDelete
  5. Jey Yusuff: buku sejarah?bio...aiyakkk...sudah lama ku tinggalkan zaman itu..hehe...


    cik shabah: ye ke?menjadi eh?ok..ok..nanti kite cuba eh.TQ

    FaD+iLaH: hihi...nma pun sjrah...nnt kite kidnap bku adik kite...;p

    ReplyDelete