Followers

Wednesday, December 22, 2010

Cantik tak saya......



Selamat malam semua...


image courtesy by google


Ayat yang sebenarnya: Cantik tak saya PUNYE BLOG.....??? =p


Mesti korang dah perasan sesuatu kan....hihihi.....selama beberapa hari saya duk godeh-godeh coding html tu...pastu belajar photoshop hari ni *time skola menengah dulu ada belajar tapi dah lama tak apply...macam ni la ilmu, kalau tak guna, habis lupa semua...dahla teknologi berkembang dengan pantas sekarang ni*ok...ayat merepek kejap...



So, amacam wajah baru blog saya?cantik tak dia?saya tahu, mesti ada yang kata, warna terang sangat...sakit mata...tapikan...kalau korang tengok lama-lama, ok je kot...*erkk, ayat sedapkan hati sendiri*



Saya dah try combine warna terang dan gelap.so..setelah bertanya pendapat kawan-kawan...diorang bagi komen memberangsangkan..mungkin pandangan mata mereka sama dengan pandangan saya...harap-harap pandangan mata saya dengan mata korang pun lebih kurang samela...*wink.



Berkenaan header....hihihi...memang nampak biasa je kan..simple gilerr..macam ni la upenye orang yang baru belajar...takpe..nanti saya dah belajar lama-lama, mungkin boleh buat lebih baik..kan...kan....untuk sementara waktu...guna header ni dulula...ok ape...lawaaaa...*angkat bakul sendiri lagi*



Kesimpulannya, saya masih tak puas hati lagi tentang blog ni, ade sesetengah picture kat sidebar tu kena align kat tengah. Nampak tak cantikkan pic kat tepi...tapi tu kena upload kat photobucket la kot..nak dapatkan kot html...tah...nantila saya berusaha mencari cara yang lain...erkkk...ade ke?kalau ada sesapa tahu, inform saya ye...but for now, hasil ni pun dah ok.Puas hati la jugak...coding untuk template (coding saya amik dari Red Boy) then saya edit dan tukar warna...buat banner..satu hari..adela 2 3 jam...serius...macam jakun je...tak sangka photoshop ni canggih giler....hahaha...ok...



sekian entry hari ini...bye...sayang kamooo....








4 comments:

  1. hehe ok la tu :)
    baru2 lagi..nnt lama2 mesti blog ni voke punya hehe
    smoga berjaya belajar hehe :D

    ReplyDelete
  2. hehe
    ade lagi yg lebih cggh dr pshop.
    hehe


    ye.kalau blaja tak praktik.
    ta jadi gak!



    btw..

    sila2 jenguk n mengikut disini ye..


    http://owlkieranaa.blogspot.com/

    tq~

    ReplyDelete
  3. suka la entri yang duk dalam kotak masing-masing. blog kamu simple tapi cantik.likee :)

    sampai skang cikbelog tak reti guna adobe photoshop..huhuu

    ReplyDelete
  4. FH :thanx...;)


    Ctiey:memang pun...tech skrg ni memang maju je...by the way..ape yg lbh cnggih tu...share cket ;)


    Cb: thanx kamoo.jom2 kita blaja sesama...tryla cikbelog...mula2 buat basic dulu..pastu mesti terror ;)

    ReplyDelete