Followers

Happy Birthday to ....

image courtesy by Google




ME



Wah...dah bertambah satu angka dalam umur ku. Macam tak percaya je dah umur ....(saja je buat suspen). Alhamdulillah, masih lagi bernyawa di muka bumi ni, masih lagi sihat walafiat dan masih lagi banyak benda yang belum dikecapi. So tahun ni, kena betul-betul fokus untuk mempertingkatkan diri. Fuhh...memang banyak target la, harap-harap dapat achieve untuk tahun ni.


Erkk...entry ni macam sekali combine dengan new year's resolution la. Kan tak buat lagi azam tahun baru 2011. Banyak jugak azam tahun ni. Tengah berfikir nak letak ke tak, malu pun ada, kang tak dapat capai pulak. Tapi takpela. Untuk renungan saya jugak di masa akan datang. Boleh refer kan whether dah achieve ke belum. Ok, ape azam tahun baru 2011 ni?



1. Nak cari kerja baru, nak gain new things, knowledge dan yang paling penting, getting more pays. Hehe..


2. Nak simpan duit setiap bulan. Haha...yang ni memang failed tahun lepas. Asyik shopping and berjalan je kekdahnya...mana nak simpan...


3. Nak bagi duit kat mak and abah tiap-tiap bulan....harap-harap dapat la buat tahun ni. Even sikit, janji bagi jugakkan...orang-orang tua kata, duit yang kita dapat lebih berkat if kita share dengan ibu bapa kita.


4. Nak settle hutang-hutang yang ada, well ni macam susah sikit. Ye la, duit kete..mana boleh bayar semua dalam setahun. Mana nak cekau duit puluh-puluh ribu tu. Okla, at least, tak tertinggal bayar untuk setiap bulan. For now, alhamdulillah, tak pernah missed lagi bayar cuma duit lain je termiss...adeh...tak boleh jadi ni...


5. Nak jadi anak dan cucu dan isteri yang baik.


6. Nak belanja kawan-kawan. Ha..untuk izma dan yus, thanx korang. Asyik belanja aku je...InsyaAllah, nanti aku nak belanja korang banyak-banyak more than korang belanja aku. So lucky to have them as my good friends here.


7. Apa lagi eh....nak jadi baik...baik..baik...tak kedekut...haha...tak berkira, tak malu-malu, tak malas, tak ape lagi eh...



8. Nak kawin....erkkk...ok..ok...takde lagi dalam list untuk part ni...hahaha...*dush



Okla...harap-harap dapatla capai semua ni dalam tahun ni. Takpe, tahun depan kita akan review macam mana...hehe...Apa-apa pun, terima kasih banyak-banyak atas doa yang kalian berikan itu. Sangat-sangat hargainya. Semoga termakbul doa itu. Amin.











3 orang nak bagi idea:

  1. hi my dear fiza :) happy 25th birthday to you!may happiness surrounds you..syg kamu!

    ReplyDelete
  2. semoga tercapai hasrat..

    happy birthday to you :)

    ReplyDelete
  3. Nad: thanx dear ;)


    Maria: insyaAllah, tQ awk ;)

    ReplyDelete