Followers

Yeayyy....dapat beli barang murah!

Assalamualaikum.

Selamat pagi, saya dah tak sabar-sabar nak kongsi pasal ni. Sebenarnya hal ni berlaku hari jumaat lepas. Suka...suka...sebab apa saya suka? Sebabnya saya dapat beli barang dengan harga yang murah....hahaha...macam tak caya cik fizah beli barang murah?percayalah....sebenarnya plan nak beli gam untuk lekatkan semula selipar yang dah tercabut tu. Dah lama saya plan nak beli barang murah ni, sebabnya asyik duk dengar iklan je...iklan maksudnya, suara orang yang dirakam dan diulang pasang kat pasar-pasar tani. ala...ala-ala macam iklan surat kabar lama tu...tapi yang ni...barang-barang murah punyer....seringgit saja....mula-mula dengar, memang konfiden singgit (RM1)...lepas tu my friend cakap, eh, sepuluh inggit la....pastu boleh jap kitorang duk diam sebentar untuk mendengar suara yang dirakam tu padahal dah duduk depan gerai tu pun. boleh je tanya kat pakcik si penjual tu kan...apedaaa..




okeh...meh nak share ape yang saya beli sampai terlompat-lompat kegembiraan...




3 benda di atas adalah barang yang saya beli...ye la..mungkin korang pernah jumpa barang yang lagi murah dari ni, tapi ni saya pertama kali la jumpa pengepit+penyidai baju tu harga seringgit...sebelum ni kalau tengok kat kedai-kedai...paling murah adela dalam 2 ke 3 ringgit....so...total semua RM 3...padahal tujuan utama nak beli gam je...ha...yang buat saya happy jugak, sepit rambut yang warna gold tu...kawan saya cakap dia beli yang sebijik macam tu dengan harga 2 ke 3 ringgit la...and memang tahan lama...so...saya memang puas hati la...cuma sebelum puas hati tu...memang lama jugak saya duk memilih...telek sana...telek sini...yang pengepit tu pun...setiap satu saya test...boleh guna ke tak...cuma gam je tak boleh try...tapi memang kuat jugak gam tu...



ok...sekian saja untuk entry barangan murah hari ini...


TQ for reading (^_^)











4 orang nak bagi idea: