Followers

Alhamdulilllah, semua berjalan lancar

Assalamualaikum.

hi semua, dah lama saya tak buat entry panjang lebar and entry makan-makan kan. ada banyak sangat nak share tapi belum berkesempatan untuk upload lagi.huhu...

so sekarang, saya dah start kerja kat company baru. Ramai jugak kawan-kawan bertanya, ok ke keje baru?!

hehe...tak larat nak menjawab tapi sebab kawan punye pasal, jawab je la...so jawapan saya adalah, alhamdulillah, so far so good. rakan-rakan sekerja sangat ok...company pun ok, bos pun macam ok...ha, kenapa saya kata 'macam'?sebab saya belum berkesempatan untuk berjumpa dan bersembang lagi tapi tengok dari jauh, ok je.so right now, saya dalam proses menyesuaikan diri dengan orang-orang kat sini. Bila nak start buat kerja-kerja ni, memang dah lupa apa yang saya belajar dulu.oh, korang mesti tak tahu. sebenarnya kerja saya yang sebelum ni, memang totally 360 degree lari dari bidang yang saya belajar kat U dulu. Kirenye setahun dah saya tak study and apply apa yang saya belajar dulu. otak pun dah tepu.And keje baru ni memerlukan saya guna kemahiran yang saya belajar dulu.So, memang perlu amik masa untuk refresh balik and luckily, colleagues memang sedia membantu. syukur sangat.ingat lagi sebelum saya nak masuk sini di mana waktu tu saya dah pun antar surat resign nak benti kerja, saya masih berfikir, patut ke saya kerja kat sini...macam manala rupanya keadaan company ni...staf mcm mana kan..baik ke tak..sampai saya terfikir nak tarik balik perletakan jawatan saya tu...kelakar je bila ingat balik...ye saya tahu, saya memang suka fikir terlalu complicated.huhu....T_T


Tapi, alhamdulillah, sangkaan saya yang dulu meleset.semuanya baik-baik je.harap-harap keadaan ni berterusan sampai bila-bila.okla, saya kena sambung keje.nak mengadap image satelit yang ada beribu-ribu pokok sawit...pergh..sakit mata tapi best...hahaha....ok..da~





TQ for reading (^_^)






3 orang nak bagi idea:

  1. waa..keje ape tu cik fizah?nmpak mantop je. ade keje kosong ka?kihkih.

    ReplyDelete
  2. samala..fyna pon kerja yang dlm bukan bidang fyna time bljar dulu..hehe anyway ok la ada jugak kerja dari mengangur =)

    ReplyDelete