Followers

Nak hilangkan parut jerawat tak?cepat cakap nak..! =p

Assalamualaikum.


Hiii....how are u guys?oh..entry rojak lagi...maafkan saya...okeh..saya excited nak cerita tentang benda ni. Ada sape-sape mengalami masalah yang sama dengan saya tak?ala...masalahnya yang kat topik tu la...nak hilangkan parut jerawat?korang yang kulit putih gebu tu..takyahla baca...tahula muka dah comel lote...huhu...ok...ok...ta mau cakap banyak....nak tau kan produk ape kan?



ha....tada....




nampak biasa je kan...kan..kan....macam tu la interpretation saya yang pertama.memang pada awalnya saya pandang rendah je kat produk macam ni. ye la, barang-barang murah, kadang2 tak boleh percaya sangat. saya tak kata semua ok...so pay attention.




actually sebenarnya saya dah lama pakai benda ni tapi....tapi...tapi kat badan je la.kat muka, tengok keadaan dan waktu tu, saya tak tahu pun khasiat bedak ni...sebab time tu mak saya yang belikan.dah dibeli, anaknya ape lagi, sental je la.tapi serius, memang saya tak amik port sangat pun.pakai pun nak tak nak..adela seminggu sekali or dua kali...see..memang tak bersungguh sebab tak tahu lagi kegunaannya dan kelebihannya. then weekend baru-baru ni, saya bersembang la dengan seorang kawan, dia ada masalah parut jerawat, black and white head kat muka. memang nampak teruk jugakla. dia kata kawan-kawan dia suggest pakai bedak tanjung ni.memang sangat bagus.eh, dah terlangkau pulak ceritanya...mula-mula dia tanya saya, tahu tak tentang bedak tanjung ni. saya cakap tak tahu la sebab memang tak amik port pun tentang bedak tu....sekali dia citer tentang keberkesanan and ditambah hiperbola yang amat sangat so saya bertekad, nak ajak dia carik jugak bedak tu...hari tu jugak. last-last kitorang jumpa bedak tu and of course la saya terkejut beruk jugak. ye la, dah biasa pakai tapi tak tau khasiat yang sebenar...rasa macam ape je....tapi tak puas hati pasal harga.mahal gilerr....RM 4...erkk..bagi saya memang mahal la...sebab bila tanya kat stall dalam jusco tu, murah je, dalam rm2.yang harga rm4 tu, stallnye dalam giant. tah ape-ape je....


tapi so far saya pakai, alhamdulillah ok. harap-harap parut jerawat ni akan hilang cepat-cepat...ye, saya memang nak benda cepat je...tunggu la sebulan, nanti saya review balik hasilnya. erm...harap-harap saya berdisiplin la dalam pemakaian bedak ni...oh lupa nak bagitau, bedak ni...nama je bedak tapi rasanya...bila kita rasa dan pegang macam skrub la jadinya. agak kasar tapi takdela kasar sangat.sental la ko banyak mana ko nak...hehe...yang bestnya, memang ingredient dia asli, so jangan ragu-ragula =)


ok..tata...good nite!


TQ for reading (^_^)













8 orang nak bagi idea:

  1. salam

    saya ada guna, kesannya ok

    ReplyDelete
  2. wahh..nice info dear. tu la kadang² barang murah cam gnie kesan dia amat bagus kan

    tp zie lom pernah pakai ni but ever see lah...hehe

    ReplyDelete
  3. selalunya brg herba ni memang berkesan..tp bau dia xbest sikit kan..hehe fyna pon nk try lah

    ReplyDelete
  4. kalau parut kat bdn mcm mane plak? bole ke?:)

    ReplyDelete
  5. Imanshah: ok eh?mmg hilang parut2 ke?

    zie: kak zie mmg da comel...xyahla pakai...jahat x bg org pakai kan..hahaha ;p

    fyna: mula pkai dulu...agakla berbau sikit...mcm ubat org lps bersalin pakaikan....tp sekarang da lali...hehe..jom2 cube ;)

    ReplyDelete
  6. kt mne eh nk beli...?pe nme yg sllu org pggl?xpena nmpk pn bedak cm nie?uhuhuh

    ReplyDelete
  7. MANE REVIEW LPS DH SEBULAN PAKAI PULA?

    ReplyDelete
  8. pernh pakai dulu..aku memang suka bnda2 gini..
    tapi simpan kat toilet smpai keluar ulat tau..

    ReplyDelete