Followers

Friday, July 1, 2011

Selamat Hari Lahir kepada insan yang amat saya cintai!

Assalamualaikum w.b.t.


Agak terlewat jugak saya keluarkan entry ni. Sepatutnya taip dan publish semalam, tapi terlupa dan sibuk, malam ni baru berkesempatan. Ni pun dah masuk 31hb, hari baru. huhuhu...Sepatutnya wish on 30th. Apa-apa pun, walaupun insan tersebut tidak membaca blog saya ni, saya tetap jugak nak buat entry ni khas untuk beliau sebab saya sangat sayang dan cinta sangat pada beliau. Beliau adalah.....ibu saya yang tercinta.




Selamat Hari Lahir Mak!


Happy Birthday to my Lovely Mummy!


Ehh! Salah!



Happy Belated Birthday Mom. 


*Mengada taip dalam BI sebab bila translate 'belated' ke BM, macam pelik lak bunyinya...;p



Semoga ibu saya sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang murah dan sentiasa bermurah hati untuk berbelanja demi anak-anaknya. Kakak sayang mak sangat-sangat!



Siang tadi dah SMS mak saya. Masa nak send tu, fikir banyak kali jugak, nak send ke tak..nak send ke tak...sebab segan dan malu. Tu la...pelikkan. Nak SMS kawan-kawan, boleh pulak tapi bila ibu sendiri, malu...saya malu sebab tak biasa...tak amal wish-wish ni sejak kecik. Bila dah besar baru buang perasaan malu tu untuk wish. Ingat lagi, time tu saya sekolah menengah, dan masa tu adalah hari ibu atau hari lahir mak saya, tak ingat yang mana satu memang hari special for my mum la...saya bertekad untuk menghadiahkan sekuntum bunga ros atau carnation (ni pun tak ingat) yang sudah siap di'wrapping'. Sanggup beli kat kedai fresh flower dan ini adalah pertama kali saya bagi hadiah untuk ibu saya. Punyela malu yang amat sangat untuk saya bagi by hand kat mak saya tu, saya sanggup letak bunga tu dalam kete mak saya. Memang dah budget dia akan keluar jap lagi, so letak senyap-senyap dan buat dono je. Dan bila beliau masuk ke dalam kete, saya pun lari entah ke mana. Perasaan masa tu, memang malu yang amat sangat. Sebab benda tak pernah buat tapi nak buat jugak...ye la..untuk ibu sendiri. Apa salahnya kan...But..in the end..bunga tu dapat kat saya jugak...hihi...



Tadi, dalam ofis, saya bersembangs-sembang dengan ofismate, dia tanya saya, pernah tak, ni saja-saja je..duduk dalam umah, tiba-tiba ko peluk and cium mak ko...dan jawapan saya, tak pernah! Kang mak saya cakap, buang tebiat ke apa anak aku ni...ye..saya tak pernah duduk saja-saja, tiba peluk and cium pastu sambung buat keje macam biasa. TAPI, kalau saya perlu berjalan jauh, contoh masa nak balik UTM dulu, ye la, dari Perlis ke Johor, jauhkan...ha..ni memang salam and peluk cium bagai.Siap mintak ampun banyak-banyak lagi. Mintak keberkatan untuk belajar kan.And same goes to my handsome dad. Peluk cium depan-depan orang ramai. Pedulik hape aku...ni parents kita kan...


eh..eh..tiba-tiba saya rasa macam da terkeluar topik.hehehe...ok...tu je entry ni....oh, nak tau sesuatu tak, lately ni kan saya sangat stress dan serabut. Kalau tak caye, ce tengok entry saya yang sebelum2 ni. Entry merepek dan merapu, hehe. Dan tadi, mak saya kol. Alhamdulillah, lega kejap perasaan saya. Terasa seperti melepaskan beban yang berat sebentar. Calm je. Tima kaceh mak....sayang mak...(kalau depan2 mak saya, jangan harap nak cakap macam ni...malu punye pasal.hihi)



Ok, da~


ps:rindu my mom's cooking.cant wait to go home next 2 weeks.eh..mak saye nak datang kl la next week...yeayy!


TQ for reading (^_^)









1 comment:

  1. hepie belated bfday aunty hehe =)
    wish to yur mum k ~~
    hmm.. ari ni dah 1 julai syg...
    tak perlu malu walaupn dh besar~~ sye ske je peluk2 mak sye tibe2 hehe...mak kte pn akn fhm npe...
    ni lah di katekn anugerah kasih syg antara ibu dan ank dari-Nya buat kte.. lebih kte mnghrgai insan yg byk berkorban buat kte..Insya-Allah... sme2 la menyayangi dan mghargai insan3 ni ...mak dan ayah kte...eh3x wat sye sdey je nie~~ bce la entry sye ayh tersyg...tgk la sye cm ne hehe~~ haa...jgn stress2 k.. pe2 rodger je d blog sye...sedia membantu... senyum d pgi Jumaat =D

    ReplyDelete