Followers

Wednesday, August 24, 2011

Kenapa perlu curang?


Assalamualaikum w.b.t.


Sibuk...sibuk...mentang-mentang nak cuti raya..oh, sebab pasal cuti raya...agak sentap sikit...meh nak cerita sikit, sebagai pembuka bicara la.

Hari tu saya punyela bersemangat nak apply cuti awal-awal...satu hari je pun...sekali...bos cakap tak boleh cuti....sentap aku...sentap wooo sebab plan dah cun.dah cantik pun....tetiba ada perubahan. Tapi bila sembang-sembang dengan head department saya, alhamdulillah, nampak gaya macam boleh je cuti hari jumaat tu. Harap-harap bolehla.






Kita beralih kepada topik utama kita, CURANG. 




Kenapa mesti curang? Saya sangat-sangat tidak faham, dah ada elok-elok orang yang sayangkan awak, siap dah plan nak kawin semua, tiba-tiba awak curang pulak dengan orang lain, tak kesian ke kat pasangan awak tu? Serius, saya sangat tak faham hati orang yang suka buat hal macam ni. Pasangan dia dah setia elok-elok, jaga diri elok-elok, tak de keluar dengan mana-mana lelaki lain, tetiba ko boleh pulak keluar berdua dengan perempuan lain.


Kesian tengok kawan saya sorang ni. Tapi apa boleh buat, benda dah berlaku. Pasti ada hikmah disebaliknya. InsyaAllah, mudah-mudahan dugaan ini buat mereka lebih tabah menjalani kehidupan mendatang.



Apa pendapat korang tentang orang yang curang ni?








Sekian, terima kasih kerana membaca (^_^)






3 comments:

  1. dia tak pernah bersyukur.. sebab tuh dia curang.hehe. salam ramadhan ;)

    ReplyDelete
  2. org yg curang ni die x thu agaknye bagaimane perit rasenye bile cinta dan kepercayaan ni dikhianati. hu

    ReplyDelete
  3. what u give, u get back..
    cepat atau lambat je..
    kepada yang dicurangi..sabar banyak-banyak...
    nanti orang yang curang tu 1 hari nanti akan rs apa yang dirasai oleh org yang dicurangi..

    :D

    ReplyDelete