Followers

Tips nak letak Favicon


Assalamualaikum w.b.t.


Dulu saya pernah letak favicon sendiri, i mean edit html code tu la. Tapi sebab asyik tukar template jadi dah malas nak letak semula. Tapi bila tengok macam suram je, maka saya pun google la tips nak letak favicon (kenapa perlu pink?ok..jangan tanya ;p) dan akhirnya jumpa so nak bagi saya sentiasa ingat dan kot kot kalau terlupa, supaya mudah nak cari balik, baikla saya buat satu entry kan. Uish, ayat panjang no. Faham ke?

Dapat tips ni kat blog...alamak..blog sape tah...lupa pulak nk amik url dia. Mintak halal lah ye..


Ok, bagi yang tak tahu, favicon adalah benda yang saya bulatkan tu...nampak tak anak panah menunjuk ke arah bulatan merah tu?








4) Pastekan code nie dekat bawah code ]];
Gantikan tulisan URL IMAGE tue dengan url gambar yang anda suka .

Cadangan favicon:
 http://bouncy-bubbles.net/content/downloads/favicons/ (saya suka yang ni).



Ok, sekian entry kali ni.



Sumber: http://nasadila.blogspot.com/2011/03/pasang-cute-favicon.html







6 orang nak bagi idea:

  1. hi! jemput join segmen pka

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

    tq :)

    ReplyDelete
  2. sekarang dah mudah nak letak favicon ne..just pg layout,ada dekat bhgian navbar,masukkan favicon.heehee

    eca buat giveaway lagi..my little giveaway,jemput JOIN :)

    ReplyDelete