Followers

Wednesday, October 10, 2012

Perkembangan terbaru

Assalamualaikum w.b.t.


Lama jugak saya tak update blog ni. Dah terbiar nampak gayanya. Kesian kat dia kan. Hehehe.

Ini pun curi-curi update kejap.

Baiklah, saya rasa tiba masanya untuk saya menceritakan apa perkembangan terbaru saya sekarang. Asyik berahsia je kan. Apa yang nak rahsia tah..;p

Sekarang ni, saya dah kembali menjadi pelajar universiti. Alhamdulillah. Setelah berpuluh kali fikir, dan menghadapi beberapa cabaran dan halangan...most of them...from myself. ye la..rasa patut ke aku sambung belajar, seronok kerja, dapat gaji, boleh shopping tapi bila dah jadi student, kena berhadapan balik dengan exam, dissertation. Arghh..tension jugak.

Oh, saya sekarang ambil Master in coursework tapi...ada dissertation so patutnya kos tu adalah mix mode tapi entah kenapa, pihak U clarify as coursework. Dan bidang yang saya pilih, sangat sangat sangat lari..360 degree kot...dari Degree saya. Itu yang buatkan saya fikir banyak kali. Patut ke perlu ke sambung dan pilih kos tu sebab saya takda semangat untuk sambung dalam bidang degree saya dulu...Dan akhirnya...September yang lalu, saya dah mendaftar diri sebagai pelajar di sebuah universiti di utara tanah air. Hehe..nak rahsia jugak tu. erm..kena rahsia kot sebab dalam internet ni, bukan semua orang kita boleh percaya. Tak boleh cerita lebih-lebih.

Jadi, saya tak tau la ada masa untuk update blog ke tak. Tapi ikut hati, nak la update selalu kan..Nak la blogwalking blog korangs semua...Ni pun, saya patutnya kena buat article review, mengarang ayat untuk kritik artikel tapi saya pilih mengarang ayat untuk blog dulu. hihihi...Tengah mengumpul kekuatan untuk buat assignment. Awat tah, semangat hilang untuk buat. Artikel yang 11pages pun, amik masa 2 jam lebih untuk habiskan. Mana taknya, baca satu page, pergi dapur kejap, kemudian baca satu page lagi, masuk bilik jap, baca satu page lagi...tah apa apa je...hehe...

And now, i'm 'enjoying' doing my assignment and bla..bla...kenapa ada koma kat atas?? Sebab assignment...tak suka sangat kot...


Semangat...sila lah datang...Chaiyok..Gambate for me...ahaks...tetiba*


Google





4 comments:

  1. mmg cabaran kalau smbung blajar blik tmbh2 course lari dgn degree dulu...ape2 pun, u can do it dear! just believe in yourself :)

    ReplyDelete
  2. dah sambung belajar dah...baguslah..cemburu akak sbb akakpun teringin nak sambung belajar tp kalau sambung pun tak amik courseworklah.

    ReplyDelete
  3. Bgs2 dh smbg master...gud luck okayh..;)

    ReplyDelete
  4. wah..siapkn assignment cepat!.hehehe XD

    ReplyDelete