Followers

Friday, January 25, 2013

Jadi ke tak....

Assalamualaikum w.b.t.


Kadang-kadang apa yang kita rancang tak semestinya menjadi kenyataan. Nampaknya plan saya untuk pergi ke satu tempat tu tak menjadi. Plan asalnya untuk pergi ke dua tempat. Tapi kalau dah rancangan pertama tak jadi, it will drag to plan no 2. =(


Tapi takpe, saya redha. Pasti ada hikmahnya. Kecewa itu...pasti ada tapi saya kena berbalik kepada kata-kata ini, Sesungguhnya manusia merancang dan Allah juga merancang. Sebaik-baik perancangan adalah perancangan Allah S.W.T. Pasti ada terselindung sesuatu yang terbaik di sebalik apa yang berlaku  ini kan =).


Trying to cheer up myself. Tak tau la jadi ke tak trip kali ini.


ps: my dear friend, if u happen to read this entry, don't blame yourself. I understand your situation. Its ok. Nothing we can do more. Berusaha, berdoa dan bertawakal, inshaa Allah, Allah pasti bantu awak. Semua orang ada ujian dan dugaan masing-masing. Dan setiap ujian dan dugaan yang kita dapat tu adalah kunci untuk kita merapatkan diri kita kembali kepada Allah S.W.T.


Be happy (^_^). Hope we can see each other soon. Inshaa Allah.



1 comment:

  1. itu..pikir positive okayh..ade hikmah tuh kalau xleh nak gie..hehe

    ReplyDelete