Followers

Tuesday, January 8, 2013

Perero ke Ferero ker

Assalamualaikum w.b.t.

Memulakan entry tentang makanan or to be more specificallly, something that we called chocolate!

Saya sangat suka makan coklat tetapi saya tak pernah makan coklat yang bernama Perero. Kalau Ferero roche tu pernah la. Ada ke saper tak pernah even a bite?

So that day, one of my friend introduced this kind of chocolate to me. Mulanya saya tengok kotak tu, eh macam ciplak ferero je sebab nama lebih kurang je but then kawan saya ni dia kata coklat ni dah lama. Jarang nampak dijual di kedai kat sini selain di Langkawi saja.

Cuba tengok gambar yang saya attach tu. Unikkan bentuk coklat tu. Tok saya ingat tu adalah stik or batang kayu padahal biskut yang boleh tu. Turn out memang sedap, 1 bungkus tu memang kejap je habis. Nanti sape sape yang pergi Langkawi, korang try la beli coklat ni if anda adalah peminat coklat macam saya. Kalau tak suka benda.manis or coklat, tak guna juga beli kan. :-P

4 comments:

  1. memang sedap coklat ni..... first time makan kat langkawi

    ReplyDelete
  2. ye ke?tak pernah perasan pun coklat ni masa saya g langkawi dulu2.such a waste.huhu

    ReplyDelete
  3. pepero ingatkan coklat black pepper..hehehe.. akak nak gi langkawi nnti nak belilah.

    ReplyDelete
  4. jom like page pepero chcolate stick kt facebook www.facebook.com/peperochocolatestickmalaysia

    ReplyDelete