Followers

Puding roti a.k.a bengkang roti

Assalamualaikum w.b.t.



Hari tu dah cerita pasal buat kek dan bengkang roti or so-called puding roti (mana-mana jer, puding roti macam sedap sikit ;p) menggunakan pemanggang ajaib tapi gambarnya tiada so mesti la tak best kan. Ok, hari ni saya bersemangat sikit nak letak gambar, gigih edit kat photoscape..hikhik.


Tapi macam ada yang tak lengkap je. Hehe...

So, bahan-bahan yang diperlukan adalah :

Susu cair, roti gardenia, tepung kastard, gula, telur dan butter (optional).




Ni yang sempat snap.


credited to Google


Credited to Google


Proses-prosesnya adalah seperti berikut.




Segan nak bagitau step by step sebab resipi ringkas je, mesti semua orang dah tau. Malu *blush.


Ok, next entry will be about chocolate cake made using Pemanggang ajaib ;)


Sekian.


1 orang nak bagi idea:

  1. buat coklat cake guna pemanggang ajaibbb? biar benar kakkkkkk?

    ReplyDelete