Followers

1st timer: Manhattan Fish Market

Assalamualaikum w.b.t.

Betapa banyaknya entry pasal makanan. Sorry..sorry...Kena update jugak. Kesian blog saya dah berapa lama tak berupdate. Sekali update, tudia...direct pasal makanan je kan. huhu..


Dah lama teringin nak cuba Manhattan Fish market punye dish. Tapi tak berjumpa geng yang sekepala yang nak try. Takkan nak makan sorang-sorang...tak best.huhu. So hari tu, bila saya blogwalking, nampak seorang blogger ni update entry tentang groupon tengah buat promo, untuk seafood platter for 2 person, RM 49. Kalau tak silap. Dah lama belinya.


Jadi...untuk beberapa dish, untuk harga rm49, sangat berbaloi. Tapi...ada beberapa kali jugak asyik plan nak pergi makan tapi tak jadi. Sampaila ada satu masa, which is selang 2 atau3 hari before deal ni expired...alhamdulillah, ada rezeki untuk saya makan jugak.



Ini yang dalam menu dia. First timer...so...amik la gambar...hehe






Eh..lagi...hehe..teruja kan...




Salad as appetizer...tak habis walaupun tiga orang makan...Rupanya...kami bertiga memang tak makan sayur........ sangat. Huhu (ataupun sayur dia banyak sangat..hmm)






This is the main dish. Seafood platter. Ada macam-macam. Kepah (kot), Ikan ala2 tempura disalut dengan cheese (ini yang paling menarik minat kami sebab yang lain tak habis pun), udang, sotong, sayur lagi...fries and nasi....dish ni pun tak habis makan even kami makan bertiga. Huhu.

So, kesimpulannya...dish dekat manhattan fish market ni memang sangat besar portionnya dia. Tu dari segi saiz, kalau tahap kesedapan, yang paling sedap bagi saya..ikan tu je.Tu sebab cepat habis. Yang lain...ermm...tak habis..Tak taula samada sebab guna kupon atau memang rasa macam tu. Wallahualam. But..good try. Bolehla makan lagi...hehe




2 orang nak bagi idea:

  1. akak pun tak pernah mkn. bila ajak husband je die xnak..mencik.

    ReplyDelete
  2. iftar tu buat dekat alor star...apa2 contact kt fb ;)

    ReplyDelete