Followers

Free Seat Air Asia, finally i've done purchased



Assalamualaikum w.b.t.


Free seat eh? Memang free seat tapi bayar itu bayar ini...last-last..tak free jugak. Huhu. But..at least dapat la purchased harga far from normal price. I hope.


Ok..last entry saya cerita pasal Air Asia Free Seat ni kan. Makanya... saya sangat la teruja untuk try tengok rate for this promo. Saya dapat tau tentang from 31st May lagi. So since 1st June tu ralit la membuka website Air Asia. Siap register entah ke berapa kali tah untuk jadi member tu..sebabnya asyik terlupa username or password. Kiranya tak match la setiap kali saya log in tu. Ni baru beberapa hari register new ac, beberapa kali jugakla asyik klik forget password. Hahaha. Adakah sindrom orang-orang tua sudah datang dalam diri ku ini. Aiyoo...


Ok..ok...back to my intention for this entry. Finally!!!! Saya dah beli tiket untuk promo ni. Ke tempat yang saya nak sangat sangat sangat pergi (at least one of the places in this world besides Makkah and Madinah =p).





So, it is confirmed (in sha Allah) that i will be flying next year to this country.

Sebelum dapat purchased ni, Ya Allah, hati ini tak tenang langsung. Tah ape-ape je kan. Plan secara kasar nak pergi mid March or early April tapi tak sure lagi salji dah mencair ke belum kat sana. Tak nak pergi time sejuk sebab nanti kena bawak baju tebal-tebal. Berat beg. Lepas tu kena beli checked baggage besar, then bertambah la bayaran. No..no..this is my budget trip. Haha...alasan logik tak?

Lagipun saya plan nak rasa spring kat sana, nak tengok bunga-bunga berkembangan. Cewah..ni berangan je la. Weather ni kita tak boleh predict pun kan.. So browse untuk dapat harga yang best dan tarikh pun tak lari sangat. Alhamdulillah, dapat la. 





Tak sabar. Banyak benda kena prepare ni. Kena belajar bahasa mereka (sikit-sikit la) since they are not well versed in English. Ehem..ada yang dapat teka ke? Hehe


In sha Allah, moga ada rezeki untuk saya menjejak kaki ke negara ini tahun hadapan dan semoga Allah permudahkan perancangan saya ini. Amin.


Ada sesiapa yang dapat beli promo Air Asia ni tak? Share with me :)




Alhamdulillah...alhamdulillah. Alhamdulillah. 
Sesungguhnya aku besyukur dengan nikmat yang Kau berikan ini Ya Allah. :')



20 orang nak bagi idea:

  1. yeay, congratulations dan selamat bercuti nanti yer... *_^

    ReplyDelete
  2. nie sama ada nak g jepun atau korea nie :) jelesnya nak ikut jugak

    ReplyDelete
  3. meh saya teka.. nak ke Jepun kah? hahaha syoknya dah secure tiket... heheh
    sorry main menyampuk je.. salam kenal, :-)

    ReplyDelete
  4. hehe.. nak ke jepun kerr? tahniahh ya! selamat bercuti. t update lah eaa :)

    ReplyDelete
  5. Nih mesti nak ke jepun...slmt bercoti

    ReplyDelete
  6. Thank you all of you. Alhamdulillah. Half way to go. :)

    ReplyDelete
  7. waahh best nyer nk g bercuti =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..tapi berdebar jgk sbb lambat lg.harap2 xda pape halangan. in sha Allah :)

      Delete
  8. Fiz! akak JM macam boleh agak je nak ke mana tu..nanti akak update dalam entru budget keseluruhan dalam entry...berapa harga tiket dapat?

    Cari gak tiket for free seat tu tapi harga Ya Ampun...better MAS lagi berbaloi huhhu...tgk harga luggage je pun RM69 for 20 kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..salah satu tempat yang akak dah pg. tapi bkn yg akak tgh bt entry skrg ni :p.

      dgr cite expenses tinggi kalo g jepun.tak ckup duit lg kak.

      sy dpt harga 6ratus lebih return ticket+makanan+insurance+checked baggage (time balik je sy beli 20 kg), pegi tak beli pun.

      Delete
    2. Fiz!!!..murah tu..bila tarikh pergi..akak nak cari tiket satu..

      Delete
    3. ye ke kak?alhamdulillah tp turun kat busan.tu murah skit.pegi 30hb april sampai 7may. Jomlah kak g skali. :)

      ps:sy bru komen kat entry Korea-Everland akak.hehe

      Delete
    4. Ahakss...akak pun dh beli tiket tuk tahun depan..tapi bukan beli yg sale baru2 ni tapi beli awal tahun hari tu..akak pegi 18/04/2015 - 26/04/2015 turun Seoul balik dari Busan

      Delete
    5. haha..selang beberapa hari je kan...ha..blh share itinerary akak x?akk g jeju x nnti?

      Delete
    6. utk trip bulan 10 nanti akak g Jeju...lepas balik bercuti dari sana nanti akak kongsi ye..tuk trip bulan 4 thn depan maybe tak pegi

      Delete
    7. baru tengok komen akak ni.haa...sila share ye..trip ke jeju tu..thn dpn pg seoul je ke?

      Delete
  9. bestler nak gi jepun.. akak yg keje dgn duta jepun pun xmerasa nak gi sana lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Anne! bukan Jepun kak. Kalau nk g Jepun, mau lebih dari 5k. Xcukup duit lagi nk p ke sana.tah-tah akak smpai dlu dr sy.

      Delete
  10. Fiz! Dh ok sgt harga tu, dh kira murah. Bestnyerrrr

    ReplyDelete