Followers

Monday, June 16, 2014

Tips Penjagaan Muka: Mask from South Korea


Assalamualaikum w.b.t.


Tajuk...tak menahan kan... from South Korea...haihh..tak sabar nak pergi..ehh..


Ok..disebabkan kegilaan saya terhadap artis korea sekarang ni, saya ada baca ada seorang artis korea ni sangat gilakan mask, maksudnya kerap memakai mask. Tu sebab comel je (walaupun kita tahu most of Korean buat plastic surgery) but they are too cute/beautiful/handsome =p. So nak jugak amalkan tips penjagaan kulit dari mereka. 


Eh, satu lagi tips yang saya ingat, Daesung from Big Bang share la petua, dia takkan pegang kulit muka dia dengan bare hand yang tak berbasuh. Maksudnya, sebelum nak pegang muka dia, dia akan cuci dulu tangan sebersihnya dam baru boleh pegang/sentuh muka. Sebab, kita kan selalu je pegang macam-macam dan kulit muka kita ni sangat la sensitif. So tak boleh sesuka hati sentuh ye. Tips ni pun saya pernah dengar dari Erra Fazira.


Berbalik kepada tajuk entry....So, diri ni pun bertekad nak pakai mask muka selalu. Nak bagi hilang parut-parut jerawat kat muka ni. Huhu..


Hari tu dah beli 4 packs. Erm..beli kat Sasa jerk...


Kali ni terus beli 8 packs.





Hohoho.. banyak kan...tapi bukan saya seorang je nak guna. Kadang-kadang saya bagi je kat mak dan adik-adik. Tambah adik bongsu saya tu, tahu je saya beli mask, sibuk je nak.


Korang suka pakai mask?


ps: Tapi bila baca ingredients kat belakang tu, ada pulak glycerin..butylene la...adeh..buat saya ragu-ragu nak pakai. Kalau boleh nak elak unsur-unsur macam ni. Risau bagi effect kat kulit.

10 comments:

  1. MJ tak suka bermask, ada kot setahun sekali 2x ja buat..hohooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr..knapa tak suka?rasa sejuk2 gitu..best woo.hehe

      Delete
  2. Weewwiittt..nak ke korea keeeeewww???..bestnyeeeee..;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...hehehe..jom2..g skali ;)

      Delete
  3. Salam.. LM jarang sgt pki mask. Kes malas kot. Klu g saloon sebulan sekali tu jelah pki yg dorang tepekkan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dgn sy sis..ni pun ada mood je br pakai..hehe

      Delete
  4. akak JM pun jarang pakai mask..alalla...makin berseri lah Fiz lepas ni...akak lebih suka minum produk yagn mengandungi kolagen..tapi masih tak boleh challenge kulit org koya tu...mulus bangat

    ReplyDelete
  5. akak pakai mask setahun 3 kali kot...

    ReplyDelete
  6. Mask memang best sejuuuukkkk je muke hehe

    ReplyDelete