Followers

Monday, March 2, 2015

Monopod murah!

Assalamualaikum w.b.t.

Teruja nak bercerita punye pasal. Dah lama beli since last year dan semestiny murah. Tu yang bertambah best. Sebenarnya dah lama mengusha monopod ni sementelah saya ni pun boleh tahan suka bergambar tapi masih boleh dikawal. ERKKK. Kadang kadang mood malas dan malu tu datang, nak keluarkan hp pun malas. Rather keep it in my bag. Kadang kadang tu, memang hp sentiasa di tangan so snap snap la jawabnya. Hehe.

Ok..ok..kembali kepada cerita monopod, eh..saya pernah buat entry tentang monopod. Ha...kena cari jap lagi ni. Berbalik kepada monopod ini, saya beli dengan harga RM 10!!! Murah kan. Yeayy..suka jumpa barang murah ni. Ini yang saya jumpa paling murah even ada saudara saya bagitau dia beli harga rm6 macam tu. Tapi tu kat Bangkok la (kot?). So doesnt count sebab nak g sana pun jauh jugak. Saya beli kat Malaysia je, to be exact kat Kedah. Biasa tengok orang jual dalam rm 20 macam tu kan. Hari tu jalan-jalan, tiba-tiba nampak harga rm10. Tapi masa tu buat tak endah je sebab tak memerlukan sangat pun. Lagipun hp saya besar (note 3) dan pernah try dah guna monopod biasa ni, kalau tak grip tak ketat2 memang mudah dia berpusing dan haihh risaula takut jatuh. Masa try tu, harga dalam rm 25 ke 26 kot kat seorang online seller yang saya jumpa dalam ig. Kebetulan dia duduk kat perlis tu yang plan nak cod. Sekali bila dah pasang, berpusing pusing hp ku itu. Dia pun suggest beli monopod yang besar yang namanya Yunteng. Usha harga yunteng ni, mahal bebeno. Sayang duit padahal beli tudung n baju tak sayang kan :p.

So bila dah jumpa monopod yang harga murah ni sekali lagi! Ye...saya jumpa sekali lagi di tempat yang sama so terus saya beli. It is a very good item while travelling, for those who like to selfie la. Hikhik.

Memang hari tu gi travel, asyik snap2 la. Jumpa pulak kawan2 baru yang kaki snap jugak. So memang merata kami snap pictures. Sampaikan kadang2 kitorang la org paling lewat naik van. Oh...nanti saya buat entry short vacation tu. Tapi sayang...masa gi umrah hari tu tak beli lagi :(. So gambar ramai2 dengan family tak banyak sangat la. In sha Allah, mudah mudahan ada rezeki keluarga saya untuk pergi lagi next time. Amin.

Ok...dah habis dah entry monopod ni. Last but not least, finally i own the monopod. Ayat ciwi ja kan. Hehe.




Ini lah dia monopod saya. Warna ungu muda. Suka kaler ni walaupun saya ni peminat tegar pink. Tapi monopod warna pink tak cantik dan common sangat dah. Cehhh..berlagak je kan..

Okla. Have a nice weekend!

2 comments:

  1. dulu beli untuk anak buah RM50 include postage..
    mateiiii..

    hahah.

    skrg murah bebenau kat downtown / uptown..
    rugi..

    berapa la dorang dulu amek untung..

    ReplyDelete
  2. kalau time travel ada monopod ni lebih senang x perlu nk minta tlg kawan snapkan pic

    ReplyDelete