Followers

Terjebak jugak dengan Free Seat Air Asia 2015

Assalamualaikum w.b.t.

*Schedule entry ni.

Hari tu dah gebang kata Air Asia buat free seat yang tak berapa free seat pun kan?


Tengah gode-gode google, tetiba tertaip airasia punya url sebab nak check something. Tak terfikir tentang Free Seat tu pun. 


Sekali! Saja-saja check untuk satu tarikh ni, domestik je. 

Wow! 

Harga best ni. Dulu harga Air Asia lagi best!

Tapi lambat lagi, risiko nak burn adalah 50%.

Anything can happen even esok pun kita tak tau apa akan jadi kan.

Fikir punya fikir.

Nak ke...nak ke...perlu ke...perlu ke..

Murah dah ni, kang melepas.

So, terjadi lah un-plan purchased. Menyampah betul!

Ini kes 'poket dah kering' pun boleh beli. Kalau poket tebal tak pe la kenn..

Camne..


So...it is confirmed. 

Ok. Tak boleh kata apa dah. 

Menyesal sudah tidak berguna. 

Harapnya yang dirancangkan ini berjalan dengan baik. Amin.


Total harga tiket: RM 47 (campur caj itu caj ini)


Psst: Beli tiket yang tunjuk harga RM 9 tapi sebenarnya bayar bukan RM 9. Huh!






6 orang nak bagi idea:

  1. Dah masuk tok nenek jadi mahal plak ek... He he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...kan...nasib baik tak masuk moyang dia lagi..hehe

      Delete
  2. Rm49? muuurrrr tu...kalau pegi pasar beli ikan, sayut dan yam..habri RM50

    jgn tertipu kalau RM9 dapat RM9...dulu luggae 20kg RM79 lepas GST RM89...baru2 ni member beli tiket...ada GST...hambek ko...x boleh nk trip setahun 5 kali lah lepas ni huwwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula...hari tu beli satu lagi tiket untuk domestik, ada jugak GST. Tu drpd RM9 jadi RM47. Tapi apa-apa pun ok la jugak kan, lagi murah dari beli ikan dengan sayur kat pasar, eh harga bas lagi mahal daripada ni kot.

      Delete
  3. hahaha RM9 tu propa Toni Pernandes je hahaha.. nak goda kita semua pi beli..
    tapi the funny part.. kita dah tahu tapi beli jugak kan ?? hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan....marketing diorang je tu...menyampah tul tapi tu la...last2 beli jugak. Hahaha...

      Delete