Followers

Friday, April 24, 2015

Popsicle home made

Assalamualaikum w.b.t.

Popsicle semakin popular sekarang ni kan.
Actually bila google, dah lama pun popular cuma saya baru je follow. Hehe.
Itupun sebab terjumpa bekas untuk buat posicle kat satu kedai jepun ala daiso kat midvalley hari tu.
Sebelum ambil tu, fikir 5 6 kali dulu berguna ke tak, berbaloi ke tak. Rasanya mau dekat sejam kot dalam kedai tu. Yang lamanya tu sebab fikir je. Fikir nak beli ke tak, perlu ke tak, kemahuan atau keperluan. Cewah.




Finally, beli jugak. Yeay!
Lepas ni boleh buat sendiri popsicle.
Dan hari tu saya dah pun merasmikan bekas ni. Saya buat popsicle laici.








Resipi?
Resipi derhaka. Hahaha.
Tiada sukatan tertentu.
Masukkan je apa yang rasa nak masuk.
Mula-mula tak berapa nak jadi.
Saya keluarkan dari freezer dan putar dalam blender sekali lagi bersama-sama susu dutch lady yang dalam kotak.




Result: Dah ada gaya aiskrim. Bolehla. 1st timer kan.





Untuk resipi, entry akan datang lah ye ;)

Thank you for reading my blog.

4 comments:

  1. betul betul ramai yg buat sekrem ni.. akak je malas sbb akak kurang mkn eskrem.. beli sebatang 3-4 hari baru habis..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tengok ramai sungguh orang update kat blog, upload di instagram. tu yang teringin.hehe

      Delete
  2. lamanya memikir sblm beli....akhirnya..ok lah tu...menjadi

    ReplyDelete