Followers

Puding Karamel dan Puding Roti Ku Cinta Padamu

Assalamualaikum w.b.t.


Disebabkan rupanya yang menawan, diri ini tidak dapat diahan untuk men'snap' gambar ini. Hehehe...


First time buat menjadi lawanya.

Sebelum-sebelum ni buat tidak la lawa sangat.

Sebenarnya not really puding karamel tapi karamel bercampur roti. Saja bagi keras sikit bahagian base tu dan tak mahu rasa telur yang kuat. Tapi kurang manis pulak. Sesuai untuk orang-orang tua dan yang kurang gemar makan manis. Untuk tuan belog, semestinya la suka manis-manis tapi kena la berpada-pada juga kan. Not good for health especially at this time being. Kena berjaha-jaga tang makan cuma kadang-kadang mai mengidam tu, makan jugak la manis-manis tu. Hehe.

Oh..kenapa dinamakan puding roti karamel dan puding roti ku cinta padamu...ewah nama pun kan....sebabnya....dua-dua dessert ni saya buat khas untuk En husband bawa ke pot luck jamuan hari raya jabatan beliau kat ofis.

First time nak buat untuk jamu orang ramai, berdoa la banyak-banyak agar menjadi. Zikir takyah dok kata la. haha.

Alhamdulillah, elok kejadiannya puding roti karamel ni cuma puding roti macam pale sedikit. Rasa pun kurang manis, ke I punye deria rasa kurang dah eh sekarang ni..hmm. Semua rasa tawar je. Takpela, bagus jugak sebenarnya makan makanan kurang manis ni. Elok untuk kesihatan.




Puding karamel roti






Puding roti


Ok, resipi next entry ya.



0 orang nak bagi idea:

Post a Comment