Followers

Mis Tres Hermanas



Salam and good afternoon.


Hari ni, saya nak share cite favourite yang sedang hangat ditayangkan kat tv sekarang. Cite favourite saya la.Tak taula samada anda semua pernah tengok ke tak cite ni. Tapi kalau tak silap saya, dah 3 kali ntv7 duk ulang tayang citer ni. Sangat-sangat best,penuh drama, emosi,semua cukupla. Watak yang jahat tu memang memberi kesan la.Saya mmg tak suka dengan watak jahat tu.Ada dua orang, lelaki dan perempuan tapi mereka ni bukannya satu geng or sekutu.  Situasi mereka lain tapi memang jahat la.Ada je benda yang tak elok diorang nak buat kat hero dan heroin ni.



Hero dan heroin cite ni, Santiago Ortega (xtau nama betul dia) and Lisa Estrada (Scarlet Ortiz*ini perempuan manyak lawa wooo*)



sepadan sangat mereka berdua kan..kan...




oh..santiago sangat macho...lisa sangat cantik....




hero and heroin sebelah kiri dan kanan tu yer...yang tengah2 tu, kakak and abag ipar si heroin kita...


Satu lagi yang membuatkan saya suka tengok cite ni, hero dan heroin citer ni sangat macho, handsome, lawa, cantik, seksi (erkk...saya xsuka tp realitinya, diorg mmg seksi)...pendek citer, memang daya tarikan untuk tengok cite ni banyakla.Meh-meh nak share sinopsis citer ni skit...



tetiba rasa malas nak taip...nak copy paste je...leh la ye...



Mis 3 hermanas is a 2000 telenovela set in Venezuela. Augusto Estrada (Carlos Cruz) gave up his childhood to take care of his three sisters; Silvia Estrada(Dad Dager), Lisa Estrada(Scarlet Ortiz), and Beatriz Estrada(Chantal Baudaux), when his mother died after an illness. Augusto is married to Margarita Alvarez (Roxana Díaz Burgos) a selfish woman who is tired of living in virtual poverty and sharing the same roof as Augusto's sisters.


When Margarita sells supplies to a contracting building where engineer Santiago Ortega(Ricardo Alamo) works, she sets her eyes on him and they sleep together with Margarita claiming she is not married. Silvia is a stay at home mum married to Carlos Salas(Ricardo Bianchi) and the mother of twins. Carlos is finding it hard to get a job and they move in Augusto's home. Beatriz is the youngest who has trouble in school academically and who falls in love with Francisco Moreno (Jonathan Montenegro). There are rumors that Francisco is a criminal and Augusto is determined that Francisco stays away from Beatriz and his high expectations of Beatriz academically is too much for Beatriz.


Lisa is a nurse and studying to become a doctor and a run-in with Santiago who is contracted to build a mall on the land adjoining the hospital where Lisa works. lisa argues with Santiago because she is certain that their clinic will be demolished so as to allow for the expansion of the new shopping mall and this starts them on a journey of love filled with obstacles; Santiago is engaged to Barbara Solis(Marlene de Andrade) daughter of the owner of the contracting company, Ernesto Solis(Manuel Salazar).


Barbara tries to commit suicide when Santiago breaks off his engagement to her and Ernesto is determined to exact his revenge on Santiago by framing him for the death of a worker on the construction site. Will Santiago prove his innocence and also be able to face Augusto and Lisa for having an ill fated affair with Margarita?

*copy dari Incik Wikipedia*



Cerita dia memang meleret-leret and berbelit-belit.Nama pun telenovela kan so for sure la dia akan meleret-leret.Tapi endingnya sangat best, saya suka sebab ending nya Happily Ever After. Semua berbahagia, Barbara dengan Augusto, Lisa dengan Santiago, Silvia dengan Carlos dan Beatriz@Beba bersama dengan Francisco.



Sebenarnya banyak telenovela yang telah disiarkan kat tv masa dulu-dulu. Tak silap saya, mula-mula ditayangkan telenovela kt Malaysia ni citer Maria Mercedes kat ntv7. Lepas tu semua stesen tv berlumba-lumba nak siarkan. Kalau tv2, pukul 130pm mcm tu diorg dah tayang, tv3 lak pkul 3.30pm (ni saya ingat sebab saya selalu sampai umah dalam time mcm ni and excited sangat duk depan tv and watch the show) then ntv7 lak pkul 430pm.ha...berderet kan...kirenya kalau ada cite yang saya suka tengok kat tiap2 stesen tv ni, memang duduk tercangak je la depan tv tu...tak buat keje lain dah.psstt...sampai solat pn dihujung2 waktu dah..isk..isk...insap..insap...



But right now, cite telenovela ni still ada cuma kebanyakannya dah diganti dengan citer dari thailand, filipina and korea.cite dari mexico..venezuala..dah xde..kalau ada, memang xbest.hehe....



Meh nak list citer yang saya suka time dulu-dulu, My fav telenovela:

1) Rosalinda
2) Mis Tres Hermanas
3) Secreto D Amor
4) Yo Soy Betty La Fea (Ugly Betty)
5) La Usurpadora



Anda pulak bagaimana?? *wink*wink







3 orang nak bagi idea:

  1. sangat suka dengan citer betty...kalau ada dvd die akak beli...rindu nak tgk citer tu lg..

    ReplyDelete
  2. wanie suke rpsalinda, socreto d amor n la usurpadora... ade satu lagi duk terngiang ngiang kat telinga wanie lagu la intrusa...heroin dia yg belakon socreto de amor gak..

    ReplyDelete
  3. hi fizah, i'm a huge mis tres hermanas fan too!
    just wanna tell you about Malaysia Mis Tres Hermanas Fan Site that i made many years ago when the series first aired. it has daily episode summaries, vids, pics etc. here's the link:
    http://m3h.9k.com
    i think you'll like it ;-)

    ReplyDelete