Followers

Thursday, February 23, 2012

Makan makan #1

Assalamualaikum w.b.t.

Baru tadi check gambar kat hp, tengok tengok, banyak giler gambar pasal makanan yang plan nak update tapi terhapdate pun. So, here it comes...ada bape sesi ni...;p

Hari tu, which i dont remember when, tapi bulan ni kot..haha...my friend asked me out, sebab dia selalu outstation je, okla, bila fikir fikir balik, why not so i said yes. Plan awal untuk pergi ke Sunway Pyramid but in the end, orang tu tukar plan pulak, nak pergi ke Pavilion yang tengah tengah KL tu. Hmm...i was speechless...sebab perjalanan yang agak jauh dan masa yang ada tu sekejap sangat...Dia ni sajaaa...

So, bila dah sampai Pavilion, plan nak tengok wayang IF ada cerita yang best la.N yes! Ade cerita best. Sangat best dan sangat sangat ditunggu untuk menonton.


So kitorang jalan/ lari laju laju naik escalator menuju ke GSC kat tingkat bape tah...




boleh nampak tak?


kitorang tengok ni...


Best..best...colourfull sungguh ;p


Tapi, sebelum nak tunggu wayang start, kena solat asar dulu sebab wayang start  pukul 5 lebih dan mungkin 7 lebih baru habis. Plus, masing masing lapar so pergi carik makanan dan solat asar dulu. As a starter...saya nampak kek ni, Ya Allah, sangat comel. Dulu ( last year ok...) pernah bertekad, tanam azam nak makan kek ni.A slice of heaven. Tu nama kedai kek ni la..sebab pernah baca kat satu blog atau kat fb tah, ada orang ni, dia makan, sampai termimpi mimpi. Haha..ok..tu i exaggerate je. Tapi memang betul, sedap. Ha, since dari tu la saya sangat sangat la craving untuk makan Red Velvet Cake. Tapi bila beli kat satu kedai area bangi, kedai dah cantik..ala english style tapi kek...hampeh...sangat sangat tak sedap. So macam dah fobia sikit.

Eh, tak habis cerita lagi pasal cupcake kat pavilion ni, then bila saya tengok harga..untuk seketoi cupcake to ja dah boleh makan sizzling mee kat jusco dengan air biasa...tak jadi la...Lepas tu, ada la 'orang tu' meng'offer'kan diri untuk belanja...mula mula malu..hahaha...tapi dah didesak (desak la konon ;p)..ape lagi...cek ambik la...



Nampak harga dia?? Huhuu..


Packaging cantik..




Tapi bila bawak tunggang terbalik...akhirnya jadi macam ni la..



Huhuhu..sedih tengok taapiii...tapi...the taste..soo nyummy...memang sedap sangat sangat sangat..ha..3 kali sangat tu....next time, if i go to pavilion, this is a must.

Sedap weh...cuma yang tak bestnya......kecik sangat..dan mahal..tapi mahal boleh tolak tepi kan..kalau dah suka sangat ;p




Makan sorang sorang.Tak boleh share! Hahaha...


Uwaa..dah terlepas promo ni...:(



Ok, to be continue, apa yang kami makan lagi kat pavilion tu...



No comments:

Post a Comment