Followers

Alhamdulillah...syukur sangat-sangat...

Sekarang ni, pukul 3.51pm...hujan masih renyai-renyai...tadi hujan sangat lebat. Saya balik rumah sekejap...untuk solat zohor then datang balik ofis.FYI, umah dgn tempat keje sangat dekat..ha...ni satu hal lagi yang saya syukur sangat-sangat.Dapat keje dekat dengan rumah...orang lain yang dengar, mesti jelous.Hehe....ok..ok...tamo cerita yang tu sebenarnya...nak citer yang lain...



Ok...time saya otw nak datang ke ofis balik...waktu tu hujan still lebat, saya nampak orang naik motor.Tiba-tiba, ada rasa sebak sedikit dalam hati. Teringat...dulu time belajar...macam tu la saya....tengah2 bawak motor..tetiba hujan...terpaksa la meredah hujan....hmm..tetiba trngat time saya nak pos motor dr johor ke perlis dulu. Ya Allah...memang syahdu sangat...sedih...sedih...sebabnya time saya keluar dari utm,hujan dan reda...kiranya bru lps hujan la...time dah dekat area angsana tu...hujan makin lebat...satu hal nak cari pos office yang uruskan tentang pengeposan motorsikal ni..bkn pjbt pos yang biasa2 je kita leh pos motor....even tho sy dah lama duk kt skudai tu..erkk...lme ke...tp bknnye saya slalu g jejalan cri pos office...jejalan shopping adela...oppss....hehe...sory..menyimpang la plak...



smbung balik citer....time saya bawak motor tu..baju memang habis basuh lencun...even saya dah pkai bju hujan...still...basah lagi....hujan lebat kan...dahla time tu kilat..ya Allah...memang duk nampak depan mata..memancar-mancar...berdoa dalam hati je...elakkan la perkara-perkara yang tak elok dr berlaku....huhu..then lalu kt satu kawasan..habis ranting2 pokok jatuh...ranting yang besar2 tu...erkk..dahan pokok kot...waaa...takot tol...time nk lintas kawasan tu...kot2la ada rnting or dahan2 pokok jatuh lagi...huhu...finally..sampai jgk kt pjbt pos tu....alhamdullillah...itulah salah satu pengalaman saya membawa motor....actually banyak lagi...time zmn skola pun ada...time kat U pn ada...sape2 yang pernah study kt UTM..mst tau Jusco kan...ha...pnyela smngt nak g Jusco...sanggup redah hujan...huhu...



Wah...banyak jgak saya mengomel ni...erkkk...topik yang asal belum masuk betul2 lgikan...cma huraiaan je yang banyak...huhu...ok...back to the topic...since zmn skola dulu...saya naik bas g skola hmpir tiap2 hri...ni sebab mak n abah saya g haji...time tu..bangun pg...tok akan temankan kt tepi jalan...nasb umah tepi jalan..so bila saya tunggu bas..tok saya pon tggu sama...aiseh...terharu...sebak pulak...saya sayang tok saya...sangat2....then bila sy naik bas...dia akan masuk umah....



bila dah naik bas ni...waktu dia ada and xde sntiasa x menentu...kadang2 tu...patutnya kul 3 bas btolak..skali bila dah pg bus station..bus xde....kul 4lbh nnti bru ad blik..huhu...nk naik taxi..xberani pulak time tu...tok dah siap2 pesan....jgn naik..org jahat..ok..saya ikut...haha...
bila dah turun bas..kalau time hujan...mmg kna hujan la skit2...



then bila dah naik form4...dah boleh amik lesen motor kan...saya berjaya pujuk parents saya utk sponsor dan membenarkan saya amik lesen motor...time tu hepi sngt coz leh g skola ikut time kita sdri....kna pandai manage masa la kan....nk balik lewat pun xpe..tp bila saya dh ad motor...mmg cukup msa...zasss...get ready kt motor n trus balik umah...then bila time hujan...mmg nak xnak..knala hujan...hbs basah kuyup....kenangan..kenangan....



and now...bila dah keje...alhamdulillah..dah beli kete...hujan or tak...saya still boleh berjalan...syukur sangat2...betul la kata orang...kata pepatah kot...xingat...yang sedikit - sedikit lama2 jadi bukit tu...ha..bkn refer kpd duit je...lbh kurg mcm kisah saya jgk la...mula2 saya berjalan kaki...then naik moto..n skrg dah blh drive kete sndri...mula kita susah dulu...lama2...kita senang la...dengan berusaha..itu yg pasti...(bersusah dahulu bersenang kemudian)...jadi...saya amat bersyukur dengan life saya sekarang...Alhamdulillah..syukur sangat2....



Image by Mr google



Another image by Google Img


psst: sory entri yang mungkin macam bosan je ni...peringatan utk diri sendiri...bersyukur dgn apa yang ada..dan maafkan saya andai tatabahasa dan simpulan bahasa or pepatah2 di atas x betul...dah lma meninggalkan alam karangan...huhu..













4 orang nak bagi idea:

  1. alhamdulillah fiza..berjaya awk tw..dr susah ke senang..alhamdulillah..murah rezeki awk..da bli kete..kite pn xde kete lg fiza..duit makan pn sangkut2..huhu..happy bace blog awk :)

    ReplyDelete
  2. alimaz : TQ ziarah blog sy yg x seberapa ini...huhu

    ReplyDelete
  3. nad: tQ dear...syukur sgt2...ala...awak pon xbpe lme je lg kan..nnt grad...lg masyuk pe...org da ad master..gji lg byk..huhu...

    ReplyDelete