Followers

My Choc Moist Cake

Salam dan selamat pagi. Entry yang agak basi sebab lama tersimpan dalam draft. Hari tu tak boleh upload image, jadi tak best la kalau tak tengok gambar kan...;p


Saya peminat coklat...kek...ais krim dan makanan yang seangkatan dengannya....Kadang-kadang beli, harga mahal-mahal tapi dapat makan..sikit je kan...So baik buat sendiri...lagi puas..lagi jimat..betol tak?


Setelah beberapa lama bertangguh nak buat kek coklat ni...akhirnya malam apa tah...tapi dah lewat la, dalam pukul 10 malam baru saya start buat. Saya buat kek kukus je...Senang.  Buat sebab ada dah request...pastu nak bagi kat beberapa orang yang rapat dengan saya..so banyak tujuannya kan...bersemangat la sikit nak buat.



Akhirnya dah siap....fuh..berasap-asap lagi...





Ha...sape kata saya malas....?? Rajin kan....kan..kan...







Siap letak dengan ais krim Walls Double Selection perisa cookies lagi...tak payah susah-susah makan kat hotel or Secret Recipe and seangkatan dengannya..buat sendiri lagi puas..hehe...













Amacam...terliur tak? Hihi.....*wink*wink








3 orang nak bagi idea:

  1. Wah terliur zaty tengok kek coklat nie~...
    pernah buat kek choclat tapi dia tak moist..cam kering2x nak mkn pun tercekik..kenapa erk???

    ReplyDelete
  2. Zaty: hehe...awk..kite xpandai sgt la...cuma pernah jgk terjadi macam tu dulu, rasanya..rasanya la..hehe..sebab bukannya pakar pun bab2 ni...mungkin minyak or air yang kurang...


    Daisy: hihi...amikla...=)

    ReplyDelete