Followers

Saturday, March 5, 2011

Tako Tao....sedap beb!

Assalamualaikum.


Hi....pernah makan Tako Tao tak? Pertama kali aku makan Tako Tao ni, 3 tahun lepas tak silap. Ini pun diperkenalkan oleh seseorang tu....Itulah pertama aku makan benda alah ni..memang sedap...kitorang berdua makan 4 setengah sorang...haha....beli 3 kotak, 1 kotak adala 3 biji...memang sedap weh....tapi time tu je aku makan...dan...selepas 3 tahun itu....




i ate it for the second time...perghhh...wallaaa..memang sedap wa cakap lu...


Erk...mesti ada orang tanya, Tako Tao ni ape....dia macam sejenis..ape ek patut aku letak..nak kata kuih pun x macam kuih...sebab intinya adalah udang, unagi (eel), ayam dan salmon...tapi memang sedap la...ni beli dekat depan jusco mid valley...tempat lain tak pasti ade ke tak...ni kes teringin punye pasal...




1 kotak untuk aku dan satu lagi untuk kakak yang baik hati...haha






Drinks...minuman dari francisco coffee...memang addicted dengan coffee ni..




kakak yang baik hati itu...menjadi driver sepanjang aku di kl...macehhh kak!


memang tak puas makan 3 bijik je..next time...kena beli 4 kotak nih! giler tamak haloba sungguh..hahaha...

ok...sekian.


TQ for reading (^_^)




6 comments:

  1. gambar kotak je ke, mana gambar tako tao nyer.. :D

    ReplyDelete
  2. tringin pulak bila tengok tako nih. dah lama tak mkan. heeee.

    ReplyDelete
  3. nmpk cam sedap...cik tom xpernah lg makan...belnja cik tom leh??huhu ^_^

    ReplyDelete
  4. the best tako yang ztie pernah rasa... kat kuching. Tapi diorang panggil takoyaki...

    http://ztieshr.blogspot.com/2009/11/japan-boat-takoyaki.html

    ni entry dia... Tapi tu dalam bahasa sarawak lah. kalau tak faham boleh tanya :D

    ReplyDelete
  5. hi fiz..if u interested nak vco tu..

    boleh pm me for details ya..
    princess_ribena@yahoo.com

    eppy blogging sweetie =)

    ReplyDelete
  6. HN: tu ade tu..pic sebelum di'ngap' tako tau tu...cume x zoom je..hehe


    Liena: cpt2 g cari...kang ngidam..hehe


    Cik Tom: sedap cik tom...cube la...insyaAllah, ada rezeki, berjumpalah kita..leh i blnje u..haha


    ztie: haihh..kna pg kuching la nmpknye...ztie leh blnje kan..;)


    Mama: TQ :)

    ReplyDelete